hypnose/reiki uitgelegd

Wat is hypnose?


Hypnose is het verkeren in een diepe ontspannen toestand, zowel fysiek als mentaal. Je neemt alles nog waar en bent dus niet "weg" zoals vaak wordt gedacht.

Zelfs tijdens het geconcentreerd lezen van een boek, waardoor je de wereld om je heen even vergeet, ben je in een vorm van hypnose. Als ze je roepen hoor je het echt wel, maar je zit te vast in je boeiende verhaal om te willen reageren. Hoewel dit zeker wel mogelijk is. Het overkomt jou ook vast wel eens dat je naar huis bent gereden en eigenlijk niet meer precies weet waar je langs bent gegaan. Ook dit is een vorm van hypnose. 

Door middels van hypnose kan toegang verkregen worden tot je onbewuste. Het onbewuste vormt de basis van ons gedrag en onze emoties. Ben je bijvoorbeeld bang voor spinnen dan heb je ooit een negatieve emotie gekoppeld aan een ervaring met spinnen. Middels een staat van trance kan gekeken worden waar deze angst is ontstaan. Iets waar je met je normale bewustzijn niet bij kunt komen. Je zult begrijpen dat op deze manier veel mogelijk is. Zo kun je ook vrij eenvoudig zelfhypnose leren. Een zeer waardevol instrument om toe te passen om gelijk heerlijk te ontspannen. Zeker in deze stressvolle periodes. Stress is immers de veroorzaker van erg veel klachten. 

Persoonlijk ervaar ik het zijn in hypnose als volgt: Een zeer diepgaande ontspanning waar je eigenlijk niet uit wilt omdat het zo fijn is. Even geen gedachten en totale rust in het hoofd. Een must om dagelijks toe te passen in deze hectische wereld. Je kunt na (zelf)hypnose de dag weer aan.