Aarden is belangrijk

28-06-2017

Toen ik ooit hoorde dat aarden zo belangrijk was moest ik het idee wel ff een plaatsje geven. Klonk toch enigszins zweverig alhoewel het uiteraard alles behalve zweverig is..

Aarden helpt om te veel spanning weg te laten wegvloeien uit je lichaam. Het is net zoals je elektriciteitsnet in huis geaard is via een aardpen in de grond. Spanning, onrust, drukte, emoties, stress en stromen door te aarden vanzelf weer weg. Uit je lichaam en uit je energieveld.

Mensen die erg druk zijn zitten vaak alleen in hun hoofd, De rest van het lichaam voelt leeg aan. Het is alsof je een heel huis bezit maar alleen op de zolder woont. Als je spanning en onrust krijgt zal dat vooral in het hoofd, nek en de schouders zijn. De voeten staan daar los van. Er zit een grote leegte tussen je voeten en het gebied van de spanning. Logisch dat wortels-uit-de-voeten-laten-groeien als enige oefening niet helpt. Doe eerst een oefening waarbij je met je gedachten alle lichaamsdelen afgaat. Aarden doe je in dit geval door eerst weer je hele lichaam te voelen. Gooi daarna die wortels maar de grond in.

Het je koude voeten? Kan er zeker mee te maken hebben dat je onvoldoende geaard bent. Laat je voeten lekker masseren of neem een warm voetenbad. Een douche nemen is ook een prettige manier om te aarden en overtollige energie gewoon via het doucheputje weg te laten spoelen.