Vage klachten? Vermoeid?Burn out?

05-01-2018

Oorzaak van een burn out

Wetenschappelijk gezien is er weinig bekend over de oorzaak. Diverse factoren kunnen leiden tot een burn out.

HSP en burn out

Hooggevoeligheid is vaak een onderschatte oorzaak. Men zegt dat 1 op de 5 personen hooggevoelig of hoogsensitief is. Prikkels komen bij hun harder binnen dan bij anderen. Wanneer jij jouw hooggevoeligheid nog niet goed beheerst kan dit tot diverse klachten en zelfs tot een burn out leiden.

Holistisch gezien is alles energie en staan alle factoren met elkaar in verbinding.

1. HSP en hun gevoelige zenuwstelsel. Een genetische factor.

2. Jouw karakter. Perfectionisme. Veel moeten, faalangst, idealisme, verantwoordelijkheidsgevoel en erg verzorgend zijn. Jouw gevoeligheid voor sfeer, waarnemen wat voor een ander nodig is.

3. Jijzelf! Luister jij wel naar jouw eigen behoeftes en uit jij die wel of cijfer jij jezelf weg? Wil je anderen niet teleurstellen en alles perfect doen? Zeg jij weleens nee? Last van piekeren? Over grenzen heengaan zorgt voor een HSP'er eerder voor een burn out.

Allemaal factoren die je overbelasten en je leeg laten lopen.

Voorkom een burn out.

Leef het leven dat bij jou past. Kom voor jezelf op. Beheers jouw grenzen. Neem regelmatig hersteltijd. Jouw super gevoelige zenuwstelsel heeft vaker rust nodig om (onbewuste) indrukken te verwerken. Luister naar jouw lichaam. Signalen zijn er om naar te luisteren.

Een hsp-er met ervaring.

"Helaas" ervaring met een burn out. Luisterde niet goed naar mijn lichamelijke klachten en wilde voldoen aan het ideaal plaatje. Werken, opleidingen doen, het huishouden, een (hoogsensitief) kind opvoeden, vriendschappen onderhouden etc.etc. Zeker voor een hoogsensitief persoon een uitdagende onderneming. Voor mij echt te veel. Een enorme burn out volgde. Ik werd een zuur, ongezellig en futloos mens. Zelfs de humor was weg. HELP! Dit beeld paste zeker niet bij wie ik werkelijk ben. Ik besloot mijn leven anders in te richten. Meer tijd voor mezelf nemen, luisteren naar de signalen van mijn lichaam, als ZZP'er gaan werken en de buitenwereld laten denken wat zij willen. Het is mijn leven en de mens oordeelt toch wel! Mijn burn out heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Nu doe ik wat ik leuk vind in alle vrijheid, ben weer enthousiast, gezellig, humoristisch, tikje warrig.. en vrolijk als voor de burn out. Ook jij kunt ervoor kiezen dat jij het waard bent, want dat is vaak het probleem. Pak het probleem aan. Natuurlijk Diantha helpt jou graag weer in balans te komen. Een kennismakingsgesprek is gratis.