Holistisch

04-05-2018

Holistisch: Holisme komt van het Griekse woord holon, wat het geheel betekent. De belangrijkste essentie van de boodschap. Er wordt gekeken naar de gehele mens. Op lichamelijk, geestelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Een verstoring van één van deze niveaus heeft daarmee dan ook gevolgen voor de andere niveaus.

Wat we niet durven te voelen heeft de neiging zich dusdanig te kristalliseren dat we er niet meer omheen kunnen. Wat we dan ziekte noemen is in de meeste gevallen slechts verharde energie die te lange tijd geen aandacht heeft gekregen. Ziekte is de staat waarin het lichaam verkeert als de liefdevolle zorg voor onszelf te lang wordt tegengehouden. Het lichaam grijpt dan in om de aandacht te vestigen op datgene wat emotioneel of psychisch aan de orde is. Het lichaam kan aan de noodrem trekken en een klachtenpatroon creëren om ons als het ware te motiveren bij onszelf stil te staan.

Geven we onszelf geen uitlaatklep, door ontspanning, praten over je emoties, lichaamswerk etc, dan wordt de onderhuidse druk opgevoerd. Gevoelige lichaamsorganen zullen dan het eerst reageren op deze overdruk.

Een paar voorbeelden betreffende de psychologische oorsprong van ziekten.

Buikpijn: Angst, je twijfelt aan jezelf, je twijfelt aan de weg die je genomen hebt.

Heesheid: Heb je angst om voor je eigen mening op te komen? Angst om anderen met je woorden te kwetsen?

Hernia: Voel je je belast? Oefen je teveel druk uit op jezelf om je te bewijzen? Is er een dwingend verlangen om zo 'geslaagd' mogelijk over te komen?

Hoest: Innerlijke weerstand 'ophoesten'. Uitlaatklep voor onderdrukte boosheid.

Huiduitslag: Je voelt je onzeker, kwetsbaar. Heb je een afkeer van jezelf? Problemen met je identiteit?

Sinitus: Agressief, kwaad op je 'naasten'. Je zit vast aan strakke normen en structuren.

Wratten: Samenklontering van gedachten van zelfhaat en zelfverwerping. Vind je jezelf lelijk of niet goed genoeg? Waar schaam je je voor?

Zweetvoeten: Onzeker, onveilig gevoel. Jezelf willen bewijzen om erbij te horen.

Bij een Natuurlijk Diantha wordt gewerkt vanuit een holistische visie. Kijkend naar het geheel. Geen pilletje tegen de buikpijn maar op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Voorbeeld: Een plan van aanpak m.b.t. acne. Drinkt de persoon in kwestie wel voldoende water? Hoe zit het met je voedingspatroon? Wordt de huid dagelijks gereinigd met natuurlijke reinigingsproducten? Acne duidt op onvrede met jezelf. Waar komt dat vandaan? Uiteraard moet de huid deskundig verzorgd worden, maar alleen een goed product lost het onderliggende probleem niet op! Dus kijken we samen verder.

Met behulp van hypnotherapie kunnen we kijken wat het onderliggende verhaal van jouw klacht is en deze vervolgens aanpakken bij de bron!

Natuurlijk Diantha: 06-51494793