Hoogsensitief en het effect op de huid

04-10-2018

De gevoelige huid van een hoogsensitief mens.

Wist je dat het eigen is aan hoogsensitiviteit dat de huid sterker reageert dan die van de niet hooggevoelige huid. Best logisch want als hooggevoelig persoon voel je immers meer.

Je bent als een spons die meer dan anderen absorbeert.

Indien je veel opneemt uit de buitenwereld, heb je als het ware een 'doorlaatbare' huid, je kan dit letterlijk nemen! Niet verwonderlijk dat heel wat HSP'ers een erg gevoelige huid hebben. Je hebt last van een prikkelige trui, naden, stiksels en labels in kleding. Deze gevoeligheid kan zich ook fysiek uiten in de vorm van jeuk, irritaties, allergieën en tranende ogen. Geuren kunnen soms zo sterk lijken dat je er naar van wordt. Zo kan de geur van cosmetica zorgen voor hoofdpijn en misselijkheid. De kunstmatige toevoegingen als kleurstoffen en geurmiddelen veroorzaken makkelijk allergische reacties.

Fijn, dat jouw zenuwstelsel in ieder geval aangeeft dat synthetische producten SLECHT zijn voor jou! Weer een pluspunt van hoogsensitief zijn ;)

Gebruik daarom uitsluitend natuurlijke cosmetica.

Huidverzorging zonder kunstmatige stoffen en zonder allergenen, op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals de producten van Volatile. Deze zul je wellicht makkelijk verdragen. De lichte, frisse geuren van etherische oliën zul je als prettig ervaren. Vind je zelfs deze geuren te overweldigend dan kun je het gebruik van producten op basis van aloë vera overwegen.

Je huid vertelt veel, geeft aan dat je vermoeid bent, last hebt van stress....je huid is als het ware een barometer van je psychisch welzijn.

Heb je een onrustige huid, droogte, eczeem? Het zijn signalen dat je lichaam je iets te vertellen heeft. Luister hier goed na!

Zorg goed voor jezelf, neem je eigen tijd. Wees blij dat jouw hoogsensitiviteit aangeeft wat goed voor je is.

Bij Natuurlijk Diantha wordt gewerkt met de natuurlijke producten van Volatile. Je krijgt altijd 10% korting op jouw product. Kijk op www.volatile.nl. Bel/mail/app uw bestelling via Natuurlijkdiantha@gmail.com / 06-51494793.

Graag tot ziens bij holistisch beautysalon Natuurlijk Diantha

Reiki, HSP-coach, Sensi-therapeut, schoonheidsspecialiste en pedicure plus.