Hoogsensitief en toen?

22-02-2018

Veel hsp'ers hebben geen of weinig besef van hun hoogsensitiviteit en wat daarbij komt kijken. Niet zelden lopen ze vast in hun leven, werk en/of relatie of ondervinden problemen om hun draai te vinden in het leven. Enige hulp is daarbij vaak gewenst.

Specifieke behoeften van een hoogsensitief persoon:

Zelfkennis: Veel hsp'ers weten nog vrij weinig van hun bijzondere eigenschap. Het is belangrijk in te zien wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe dit uitwerkt in hun dagelijks leven. Dan leren ze vanzelf om goed om te gaan met de gevoeligheid van hun geest en lichaam.

Ervaringen in een nieuw kader plaatsen en emotionele wonden helen: Hsp'ers hebben vaak de problemen van het 'anders-zijn' ervaren en beseffen nog niet zo goed de voordelen van hun gave. Pas als ze meer inzicht krijgen in hun hoogsensitiviteit kunnen ze op een positieve wijze gaan werken met hun hoogsensitiviteit en ervaringen uit het verleden anders gaan zien. De hulp moet dan wel komen van kundige mensen die de hoogsensitiviteit van de persoon erkennen.

Balans vinden tussen actie in de buitenwereld en zich terugtrekken in de binnenwereld: Het is voor hsp'ers bijzonder belangrijk om actief te zijn in en betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Maar zij hebben het ook nodig om zich van tijd tot tijd terug te trekken om weer op te laden.

*Voor veel hsp'ers is het een opluchting om te horen dat veel dingen zijn te verklaren door hun hoogsensitiviteit.*


Behoefte aan een HSP-coach of gewoon een vraag?

Natuurlijk Diantha. 06-51494793. Natuurlijkdiantha@gmail.com