Natuurlijke antibiotica

11-12-2018

Gelukkig zijn er veel natuurlijke geneesmiddelen die middels onderzoek hebben aangetoond zeker zo krachtig te zijn als antibiotica, zonder de ongewilde bijwerkingen!

Knoflook: Knoflook staat bekend om zijn krachtige werking tegen bacteriën, virussen en schimmels. Knoflookolie is een geweldig middel tegen een oorontsteking.

Oregano: Oregano is een kruid dat je wellicht kent vanuit de keuken, maar het heeft ook een lange geschiedenis in het bestrijden van infecties. Oregano-olie bevat krachtige stoffen als carvacrol en thymol die middels wetenschappelijk onderzoek hebben bewezen sterke antibacteriële en antimicrobische eigenschappen te hebben. Oregano-olie is een geweldig natuurlijk alternatief voor antibiotica.

Colloïdaal zilver: Een zeer effectief alternatief voor antibiotica. Onderzoek in 2017 laat zien hoe natuurlijke colloïdale zilvernanodeeltjes indrukwekkende activiteit vertonen tegen bacteriën en schimmels. Colloïdaal zilver wordt vaak aanbevolen als alternatieve therapie voor een holte-ontsteking of een verkoudheid, beide aandoeningen waarbij antibiotica ten onrechte wordt voorschreven aangezien een verkoudheid altijd wordt veroorzaakt door een virus, net als in de meeste gevallen bij holte-ontsteking. Bij huidontstekingen, een koortslip, in te nemen bij virusachtige klachten, tegen brandende ogen, oorontsteking etc. 

En er zijn meer antibacteriële voedingsmiddelen die je kunt nuttigen als aanvulling op knoflook en oregano. Denk daarbij aan Manuka honing, kaneel, uien en kurkuma.