Diversen

Voeding etc.

Appelazijn: Een eeuwenoud middel ter bevordering van de gezondheid. Appelazijn is zeer geschikt om je lichaam te ontzuren. Neem 1 eetlepel in een glas water voorafgaand aan de maaltijd en breng hiermee meer zuur in je maag. De maag sluit de klep naar de slokdarm. Dit kan als er voldoende zuren in de maag zijn. De maag kneedt het voedsel, doodt bacteriën (kunnen niet leven in een zure omgeving), verteert eiwitten en activeert vitamine B12. Appelazijn is ook bijzonder effectief tegen gewrichtspijn. Dep, gedurende een paar weken, 2 maal per dag een watje appelazijn op ouderdomsvlekken. Resultaat zal er zijn. Vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende werking is appelazijn een prima middel tegen acne en puistjes. Je kunt het zowel puur al enigszins verdund gebruiken. Spoel je haar met appelazijn, het reinigt, maakt roos-vrij en zorgt voor volume en glans. De zure lucht verdwijnt zodra je haar droog is. Verder werkt het tegen huidschimmel, schimmelnagels, ontspant de spieren, maakt nagels sterk....en heeft nog veel meer mogelijkheden.

* Was je groente en fruit met appelazijn. Dit om de restanten van de opgespoten pesticiden te verwijderen.

Keltisch zeezout: goed voor lichaam, hart en bloedvaten en bevat alle mineralen en sporenelementen die voor een gezond lichaam nodig zijn.

De effecten van ongezuiverd, geheel natuurlijk Keltisch zeezout zijn legio.

 • Samen met voldoende water drinken zorgt het zout voor het reguleren van de hartslag en de VERLAGING van de bloeddruk.
 • Onttrekt zuur aan de lichaamscellen, met name de hersencellen.

 • Heeft een goede invloed op de bloedsuikerspiegel, dat is met name belangrijk voor mensen met hypoglycemie of diabetes.

 • Is belangrijk voor het opnamevermogen van de darmen, met name de opname van voedingsstoffen.

 • Reinigt de longen en stimuleert de slijmproductie. (=ongiften)

 • Is een sterk natuurlijk antihistaminicum. (vermindert de reacties van het lichaam op allergieën)

 • Vermindert spierkrampen.

 • Vermindert de productie van speeksel, dat is een teken van zouttekort. (en emotionele overloop)

 • Zorgt voor sterke botten, bijna 30% van het lichaamszout bevindt zich in de botten.

 • Reguleert slaap - waakritme.

 • Helpt tegen jicht en artritis.

 • Verbetert seksueel functioneren en libido.

 • Vermindert spataderen.

Hoe gebruik je het zeezout:

NIET meekoken, dus na de bereiding toevoegen, zoveel als je lekker vindt. Verminder je zoutinname als je het niet meer lekker vindt. NOOIT drogen. Opbergen in glas of porselein afsluitbare pot. Schep NOOIT met metaal uit, maar gebruik een houten of porseleinen lepeltje. Gebruik Keltisch zeezout NOOIT als Sole (mix van water en zout als een soort medicijn). Medicijnen mogen vies smaken en je raakt je intuïtieve gevoel kwijt. Eet zout zolang het lekker is, smaakt het niet meer, minder het dan of stop tijdelijk. Het lichaam weet precies wat het nodig heeft en geeft dat ook aan.

BRON: The amazing Liver & gallbladder flush, Andreas Moritz, 2008 ISBN 0-9765715-0-1

Magnesium: symptomen van magnesiumtekort: constipatie, hoge bloeddruk, angst, depressie, slapeloosheid, gedragsstoornissen, lethargie, verminderd geheugen/denken, epileptische aanvallen, vermoeidheid, slaapstoornissen, pijn, spierkrampen, chronische pijn in de rug, hoofdpijn, migraine, spierpijn, tendinitis, woede, agressie, ADHD, wazig werkende hersenen, spannning, OCD(dwangneurose).

Alles wat je gespannen en strak maakt kan mogelijk te wijten zijn aan magnesiumtekort, Als je niet kunt ontspannen of niet kunt stoppen, denk dan aan magnesium! Ernstige gezondheidsproblemen kunnen gekoppeld worden aan dit belangrijke mineraal. De meeste mensen met ELKE chronische ziekte of gezondheidsproblemen zijn enorm gebaat bij magnesiumsuppletie. Omdat chronische ziekte stress veroorzaakt en stress magnesiumtekort veroorzaakt. De hierna volgende condities kunnen te maken hebben met magnesiumtekort als deel van de puzzel:

chronische vermoeidheidssyndroom, bijnierinsufficiëntie, fibromyalgie, hartklachten, boezemfibrilleren, hartkloppingen, osteoporose (ja, magnesium is belangrijker dan calcium voor gezonde botten), diabetes, plotselingen dood van patiënten met congestief hartfalen, nierstenen)

Bij Natuurlijk Diantha zijn de producten van Zechsal te bestellen. Voor meer informatie. www.zechsal.eu.

Waarom hunkeren mensen bij verhoogde stess naar chocolade? Precies, pure chocolade is één van de grootste magnesiumbronnen!

Honing is behalve lekker ook erg gezond. Ook kan honing uitwendig gebruikt worden. Honing doodt bacteriën en voorkomt infecties. Wanneer men een brandwond of een andere wond heeft kan wat honing op de pijnlijke plek het genezingsproces bespoedigen en littekens voorkomen. Denk eens aan honing wanneer je puistjes of zweren hebt. Het drinken van heet water met wat honing werkt versterkend en infectiewerend. Na een bevalling of operatie de moeite van het proberen waard. En honing met melk of honing met citroensap werkt verzachtend bij een ontstoken keel.

Colloïdaal zilver Er wordt veel over colloïdaal zilver geschreven en nog steeds wordt er onderzoek verricht. Hieruit is gebleken dat colloïdaal zilver een krachtige brede werking heeft en succesvol kan ondersteunen in de behandeling van meer dan 600 virale en bacteriële infecties. Dit werd uitvoerig getest door de UCLA Medical Labs. Het is in het bijzonder geschikt in de strijd tegen candida en de ziekte van Lyme. Zelf kan ik bevestigen, vanuit mijn werkzaamheden als pedicure, dat de inname van colloidaal zilver bij mycosenagels een positief effect heeft. Tevens weet ik dat geïrriteerde ogen en psoriasis werden verholpen door dit product. Effectief te behandelen zijn tevens: acne, allergie, amandelontsteking, bindvliesontsteking, blaasontsteking, bloedvergiftiging, brandwonden, gordelroos, griep, hersenvliesontsteking, hoornvliesontsteking, keelontsteking, kinkhoest, koudvuur, longontsteking, lymfklierontsteking, maagzweer, oogontsteking, oorpijn, parasieten, parasitaire infectie, pfeiffer, psoriasis, reuma, rode hond, rosacea, schimmelinfecties, sinisitis, slijmvliesontsteking, spruw, steenpuisten, verkoudheid etc. etc.

Je kunt colloïdaal zilver zowel in- als uitwendig gebruiken. In de bijsluiter van het product staat precies vermeld hoe je het product het best kunt toepassen.

Colloïdaal zilver is tevens op beperkte voorraad aanwezig bij Natuurlijk Diantha of op korte termijn leverbaar.

Gember Een heerlijk kruid met medicinale eigenschappen. Het helpt bij de spijsvertering, erg belangrijk om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam. Het verlicht misselijkheid, helpt tegen koorts, is cholesterol verlagend, stimuleert de bloedsomloop, helpt (spier)pijn verlichten en is goed tegen:

Griep, verkoudheid, slijmvliesontsteking, vermoeidheid, hoge bloeddruk, bloedstolsels, migraine etc.etc.

Gember is zo gezond omdat het een uitstekende bron van een aantal vitamines en mineralen is. Magnesium, mangaan, kalium, koper en vitamine B6. Gember bevat actieve en krachtige antioxidanten welke effect hebben op onze lichaamscellen tegen giftige en kankerverwekkende stoffen. Ook heeft gember een ontstekingsremmend effect.

LET OP: Gember is niet geschikt voor baby's onder het jaar! Mensen die problemen hebben met galstenen kunnen gember ook beter vermijden. Ook bij zwangerschap wordt afgeraden gember te nuttigen.