Leef met Eigen-Wijsheid

Diantha
Best lastig om te beschrijven wie je bent..


Als ik mij voor moet voorstellen zeg ik altijd: Mijn naam is Diantha en ik leef. Tja, dat antwoord verwachten mensen doorgaans niet. Meestal benoemen mensen gelijk waarmee ze hun geld verdienen. Ik leef niet om te werken. Ik verdien geld om mijn leven wat comfortabeler te maken. Geld is best handig en geeft een absoluut gevoel van vrijheid. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheden mijn leven en werk/hobby totaal geïntegreerd te hebben. Dit is niet toevallig ontstaan maar daar is bewust voor gekozen. Mijn enorme interesse in de mens en sterke behoefte mensen te helpen heeft geleid tot een prachtig pakket aan mogelijkheden waarmee ik mag werken.

In mijn puberteit kwam ik er achter hoogsensitief te zijn. Een geweldige eigenschap wat ik destijds echter niet zo ervaarde. Je voelt je anders en vaak onbegrepen. Alsof je van een andere planeet komt. Ik begreep niks van het rennen en vliegen van al die mensen en dan had je ook nog mensen die pillen moesten slikken om te kalmeren, onbegrijpelijk. Jaren heb ik gewerkt in diverse kantoorfuncties waar ik mij zeker niet altijd happy voelde. Veelte veel prikkels. Gerammel van telefoons, mensen die door elkaar kletsen, deadlines..pfff verschrikkelijk. 4 Dagen per week lukte net om daarna weer 3 dagen bij te komen. Toen mijn vriend (nu mijn man) en ik net samenwoonden werden we met de neus op de feiten gedrukt dat het leven zo ineens voorbij kan zijn..dit door het zeer plotseling overlijden van een familielid. Weer een teken om niet te rennen door het leven maar elke dag te plukken door te doen waar je energie van krijgt. Een paar jaren later werd onze dochter geboren. Een hooggevoelig kind. Pff wat ging dat lampje laat branden. Als we dat eerder hadden bedacht hadden we de huilbuien en woede-uitbarstingen beter kunnen plaatsen. Onze dochter was vooral rustig als er bij ons in huis rust was. Dus besloot ik vanuit huis te gaan werken. Het beste besluit ooit! Financieel wel een dingetje maar het verrijkte ons leven enorm.

Het begon met de basisopleiding pedicuren, gevolgd door de aantekening diabetische voet. Vervolgens de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Uiteraard werd tijdens de opleiding bevestigd dat een hooggevoelig persoon doorgaans ook een zeer gevoelige huid heeft. Geregeld moest er onmiddellijk aloë vera worden gehaald omdat mijn gezicht in vuur en vlam stond. Best grappig. Het besluit om met uitsluitend natuurlijke cosmetica te gaan werken was gemaakt. Als mensen lekker comfortabel zitten en zich op het gemak voelen, vinden er vaak diepgaande gesprekken plaats dat vind ik echt enorm boeiend. Regelmatig bedanken mensen mij voor de therapeutische sessie terwijl er alleen gepedicuurd is. Denk ik dan..Misschien dat er toch iets als energetische kracht bestaat?! Een logisch gevolg Reiki 1 en 2 te doen. Je zou maar mensen kunnen helpen puur vanwege je handen. Een kans om zomaar te pakken. Vanwege het hoogsensitief zijn en de interesse hierin ook maar de opleiding tot HSP-coach gedaan. Ook leuk om acupressuur en mindfulness erbij te doen en een cursus aromatherapie. Je bent geïnteresseerd in de totale mens of niet.. Later de opleiding tot sensi-therapeut gedaan. Zo super interessant allemaal. Totdat ik las dat de mens zijn doen en laten voor 80% te danken heeft aan zijn onderbewustzijn. Dat vond ik enorm fascinerend en heb me hierin op diverse manieren verdiept. Je kunt simpelweg bijna niet weten waarom je doet zoals je doet met je normale bewustzijn. Hoeveel mensen kun je helpen door met het onderbewustzijn te werken?! Waarom zoeken we massaal naar hulp middels coaching/therapie vanuit het "normale" bewustzijn?  Mijn besluit hypnotherapeut te worden was genomen. Want, er is zoveel meer mogelijk dan we denken. En, ook jij kunt veel meer dan je denkt en het is helemaal niet moeilijk! Graag help ik je daarbij, maar je doet het zelf!


Hier komt één van mijn eerste zinnetjes (aldus mijn ouders) weer prima van pas. KAN ZELF! En, daar sta ik ook volledig achter. Ook jij kunt het!

Mijn gereedschapskist: Intuïtie, empathisch vermogen, positiviteit, eigenWijsheid, gedachtekracht en humor. Ervaringsdeskundige hooggevoeligheid, certificaten mindfulness, acupressuur, aromatherapie, hsp-coach, reiki 1 & 2 en sensi therapeut en gediplomeerd pedicure plus, schoonheidsspecialiste en hypnotherapeut. Veel inspirerende boeken gelezen. En nog lang niet uitgeleerd............zo boeiend allemaal.


Wanneer hynotherapie: Ontspannen, faalangst, hoogsensitiviteit, stoppen met roken, afvallen, beter slapen, herinneren van dromen, stoppen met snurken, verbeteren concentratie, bedplassen, blokkades oplossen, nerveuze trekjes aanpakken, regressie naar jeugd, bindings- en verlatingsangst, examenangst, zelfvertrouwen, allerlei angsten etc. etc.


❈ Over hoogsensitiviteit ❈


Hoogsensitief. Als je hoogsensitief bent dan wil dit zeggen dat je prikkels dieper en genuanceerder verwerkt dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Elaine N. Aron, een Amerikaanse psychologe ontdekte in 1996 dat hoogsensitiviteit een eigenschap is die bij ongeveer 15 tot 20% van de mensen voorkomt.

Prikkelverwerking. De prikkelverwerking verloopt bij een hoogsensitief mens anders dan bij andere mensen. Waar in het proces van het binnenkomen van een prikkel en het verwerken ervan dit precies anders verloopt dat is niet bekend. Kinderen en volwassenen die hoogsensitief zijn verwerken veelal niet alleen zintuiglijke prikkels dieper en genuanceerder. Ook de "sociale" prikkels worden sensitiever geregistreerd en beleefd. Zo kan een opmerking of blik van iemand al een diepe indruk maken op een HSP'er.

Last. Veel hoogsensitieve personen hebben last van hun eigenschap. Hun gevoeligheid voor de prikkels als geluiden, kritiek, verdriet van anderen, de sfeer in huis, de klas of het geweld in de wereld maakt dat ze vaak veel piekeren en angsten ontwikkelen. Ze kunnen overmand raken door hun emoties, zijn snel verdrietig of hebben stemmingswisselingen. Ze kunnen als het ware opgaan in een ander en vergeten daardoor te ontdekken waar ze zelf goed in zijn en wat ze zelf willen. Vaak voelt een hoogsensitief persoon zich anders.

Zegen. Wie hoogsensitief is beschikt over verbindende capaciteiten en ziet oplossingen die anderen niet zien. Dit zijn prachtige eigenschappen die nodig zijn in onze samenleving. Het is geen eenvoudige opgave maar het is zeer goed mogelijk om je gevoeligheid vooral als een zegen te ervaren.


Maak NU een afspraak voor een GRATIS inzicht sessie: Diantha: 074-2778286 / 06-51494793.

Het is heel belangrijk om iemand gelukkig te maken. Begin bij JEZELF