Leef met Eigen-Wijsheid

Diantha

Diantha is ervaringsdeskundige met betrekking tot hooggevoeligheid en begeleidt jou graag vanuit de volgende visie en op de volgende (Eigen)wijze.

Mijn gereedschapskist: Intuïtie, empathisch vermogen, positiviteit, eigenWijsheid, gedachtekracht en humor. Ervaringsdeskundige hooggevoeligheid, certificaten mindfulness, acupressuur, aromatherapie, hsp-coach, reiki 1 & 2 en sensi therapeut en gediplomeerd pedicure plus, schoonheidsspecialiste en hypnotherapeut. Veel inspirerende boeken gelezen. En nog lang niet uitgeleerd............zo boeiend allemaal.❈ Over hoogsensitiviteit ❈


Hoogsensitief. Als je hoogsensitief bent dan wil dit zeggen dat je prikkels dieper en genuanceerder verwerkt dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Elaine N. Aron, een Amerikaanse psychologe ontdekte in 1996 dat hoogsensitiviteit een eigenschap is die bij ongeveer 15 tot 20% van de mensen voorkomt.

Prikkelverwerking. De prikkelverwerking verloopt bij een hoogsensitief mens anders dan bij andere mensen. Waar in het proces van het binnenkomen van een prikkel en het verwerken ervan dit precies anders verloopt dat is niet bekend. Kinderen en volwassenen die hoogsensitief zijn verwerken veelal niet alleen zintuiglijke prikkels dieper en genuanceerder. Ook de "sociale" prikkels worden sensitiever geregistreerd en beleefd. Zo kan een opmerking of blik van iemand al een diepe indruk maken op een HSP'er.

Last. Veel hoogsensitieve personen hebben last van hun eigenschap. Hun gevoeligheid voor de prikkels als geluiden, kritiek, verdriet van anderen, de sfeer in huis, de klas of het geweld in de wereld maakt dat ze vaak veel piekeren en angsten ontwikkelen. Ze kunnen overmand raken door hun emoties, zijn snel verdrietig of hebben stemmingswisselingen. Ze kunnen als het ware opgaan in een ander en vergeten daardoor te ontdekken waar ze zelf goed in zijn en wat ze zelf willen. Vaak voelt een hoogsensitief persoon zich anders.

Zegen. Wie hoogsensitief is beschikt over verbindende capaciteiten en ziet oplossingen die anderen niet zien. Dit zijn prachtige eigenschappen die nodig zijn in onze samenleving. Het is geen eenvoudige opgave maar het is zeer goed mogelijk om je gevoeligheid vooral als een zegen te ervaren.


Maak NU een afspraak voor een GRATIS inzicht sessie: Diantha: 074-2778286 / 06-51494793.

Wil je een pedicure- en/of schoonheidsbehandeling met natuurlijke producten en met een holistische kijk, dat kan ook bij Natuurlijk Diantha. www.natuurlijkdiantha.nl

Het is heel belangrijk om iemand gelukkig te maken. Begin bij JEZELF